Surdeigs pizza (Brothers Green Eats)
-
pizza
italian
Deig
- 400g Tippo 00 mel
- 50g surdeig starter (evt 1 tbs tørrgjær)
- 6-10g salt
- 280g vann (70% av mel)
- Miks og hvile 30min på benken
- "slap and fold" 5min
- heve 12-20t
- ut på benken under kjøkkenhåndkle hvile 20min
- del deigen i baller
- heves på brett under kjøkkenhåndkle i 2-4t
Saus
- Hele tomater på boks
- 1 hvitløk (revet)
- sukker
- salt
- knus tomatene med hendene
- sil av not tomatjuice
Topping
- tomatsaus
- fersk mozarella
- fersk basilikum
- tørket oregano
- olivenolje
- tørkede chilliflak
Tilberedning
- Form ut deigen til en sirkel
- Legg i en tørr rykendes varm støpejerns stekepanne
- Topping (tomatsaus, mozarella, chilli flak, basilikum)
- La den steke på pannen til den før en fin stekeskorpe på bunnen
- Stek under grillen i steikovn i 2-3 min
- Topp med oregano og olivenolje
Links