Mexicansk linsesuppe

Bilde tilhører Maj-Britt Aagaard
Ingredienser til 4 gode porsjoner
- 1 rødløk, hakket
- 4 hvitløksfedd, grovhakket
- 1 stor gulrot (eller 2 mindre), i små terninger
- 1,5 dl små, røde, tørkede linser
- 2 ts spisskummen
- 2 ts oregano
- 1/2 ts røkt paprikapulver
- 1 ts vanlig paprikpulver
- 1–2 ts chipotle adobados, eller 1 ss finhakket chipotle, eller 1 hel rød chili m. frø
- 1 ts sukker
- 1 boks (400 g) hakket tomat
- 2 bokser vann (boksen til de hakkede tomatene)
- 1 buljongterning, av kylling eller grønnsaker
- 1 lime, saften
- 1 liten boks mais (ca. 150 g)
Til topping
- rømme
- bfrisk koriander
- vårløk
Tilberedning
Fres løk, hvitløk og gulrotterninger på middels varme, i en gryte med olivenolje. Skyll linsene godt, og ha dem i gryta sammen med krydderet og chilien.
La det hele steke under omrøring et par minutter, før du tilsetter sukker, hakket tomat, vann, buljongterning og lime. Smak til med salt.
La det hele koke under lokk til gulrot og linser er helt møre. Det tar ca 20 minutter.
Purer suppa med stavmikser. Juster smaken med salt, og eventuelt mer sukker eller limesaft. Ha maisen i suppa og la det hele koke opp så det blir gjennomvarmt.
Server suppa med en rømmeklatt, et dryss frisk koriander og finhakket vårløk. Og du, det er sikkert kjempegodt med noen knuste tortillachips på toppen også.