Kremede blåskjell
-
seafood
mussels
- 1 kg friske blåskjell
- 3 båt finhakket hvitløk
- 2 stk finhakket sjalottløk
- 1 stk gulrot i strimler
- 1⁄2 stk rød chili , finhakket
- 4 ss olivenolje
- 1 dl hvitvin
- 2 dl kremfløte
- 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
- 2 ss frisk kruspersille
Slik gjør du
- Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
- Fres hvitløk, sjalottløk, gulrot og chili i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
- Ta ut blåskjellene, men la kraften ligge igjen i gryta. Tilsett kremfløte og crème fraîche og kok ned til sausen er passe tykk.
- Ha blåskjellene tilbake i gryta og vend dem inn i kremsausen.
Links