Foccacia

Ingredienser

Foccaciadeig

Oljeblanding

Topping

Fremgangsmåte

  1. Sikt melet og gjær sammen 2 ganger - dette er med på å gjøre brødet enda mer luftig
  2. Bland mel, gjær, sukker honning og salt og tilsett vannet. Rør alt sammen til en klissete deig
  3. Finhakk de soltørkede tomatene (og evt oliven og fetaost om du vila had i) og rør det inn
  4. Hev deigen under plast og bakehåndkle i 1 time (jeg hever over vannbad)
  5. Lag oljeblandingen; Ha oljen i en bolle, tilsett kryddere og rør det sammen.
  6. Legg bakepapir i en langpanne og “hell” den ferdighevede deigen i og fordel utover
  7. La gjerne deigen hvile seg i 15 min etter du har fordelt utover
  8. Stikk fingertuppene i olje og stikk hull i foccacian med fingrene
  9. Hell oljen over og stikk fetaost og oliven nedi deigen dersom du vil ha dette
  10. Dryss fingersalt over brødet
  11. Stek brødet på 220 grader i ca 15 min til det har fått en brun og gyllen skorpe
  12. La brødet hvile i 15 min og server, smaker best ferskt

Links