Foccacia
-
bread
Ingredienser
Foccaciadeig
- 1 kg hvetemel
- 1 pakke tørrgjær (blå pk)
- 2 ss honning
- 1-2 ss sukker
- 1-2 ts salt
- Ca 9 dl lunket vann
Oljeblanding
- 1-2 dl olivenolje
- 1 ts rosmarin
- 1 ts timian
- 1 ts oregano
- 1 ts basilikum
Topping
- Soltørkede tomater
- Fetaost
- Oliven
- Fingersalt
Fremgangsmåte
- Sikt melet og gjær sammen 2 ganger - dette er med på å gjøre brødet enda mer luftig
- Bland mel, gjær, sukker honning og salt og tilsett vannet. Rør alt sammen til en klissete deig
- Finhakk de soltørkede tomatene (og evt oliven og fetaost om du vila had i) og rør det inn
- Hev deigen under plast og bakehåndkle i 1 time (jeg hever over vannbad)
- Lag oljeblandingen; Ha oljen i en bolle, tilsett kryddere og rør det sammen.
- Legg bakepapir i en langpanne og “hell” den ferdighevede deigen i og fordel utover
- La gjerne deigen hvile seg i 15 min etter du har fordelt utover
- Stikk fingertuppene i olje og stikk hull i foccacian med fingrene
- Hell oljen over og stikk fetaost og oliven nedi deigen dersom du vil ha dette
- Dryss fingersalt over brødet
- Stek brødet på 220 grader i ca 15 min til det har fått en brun og gyllen skorpe
- La brødet hvile i 15 min og server, smaker best ferskt
Links